Naslovnica SANSKI MOST Pretres u Centru za obrazovanje odraslih u Sanskom Mostu

Pretres u Centru za obrazovanje odraslih u Sanskom Mostu

0
Nakon medijskih istupa da se u privatnoj obrazovnoj instituciji „Centar za obrazovanje odraslih“ Sanski Most nezakonito izdaju diplome o sticanju određenih stručnih zvanja i prekvalifikaciji, istražitelji Odsjeka za sprječavanje privrednog, kompjuterskog kriminala i korupcije SKP MUP USK-a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK-a provode određene istražne radnje.

Na osnovu operativnih saznanja proizilaze osnovi sumnje da su odgovorno lice ove institucije kao i lice P.S. počinili krivična djela iz člana 389 KZ F BiH „krivotvorenje službene isprave“ i iz člana 373 KZ F BiH „krivotvorenje isprave“, te s tim u vezi, dana 08.01.2019. godine istražitelji SKP MUP USK i OKP PS Sanski Most na osnovu naredbe Općinskog suda Sanski Most izvršili su pretres prostorija ove obrazovne institucije i tom prilikom izuzeli određenu dokumentaciju, a koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, potvrđeno je iz MUP USK.

Daljnji rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva.