Prijatelji pomažu prijatelju: Tražimo sponzora za sportska invalidska kolica

Mirza je prije 18 godina preživio saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao ne svojom krivicom i od tada je u kolicima.

Odlučili smo izvući ga iz doma na stazu i napraviti sve da ono što radimo mi može i on.

Već tri mjeseca on trenira s nama, u svojim običnim potrošnim kolicima. Redovan je na treninzima i kad nije bio u prilici doći jer mu lift u domu nije radio, Mirza je trening obavio na relaciji soba-hodnik (nekoliko kilometara).

Udružili smo se u namjeri da skupimo novac za sportska invalidska kolica. Uprkos realizaciji raznih infrastrukturnih projekata, Sarajevo je i dalje jako nepristupačan i neprilagođen grad osobama u invalidskim kolicima.

Pozivamo Vas da budete dio priče koja podiže svijest o potrebi uključivanja osoba s invaliditetom u ovakve aktivnosti, koja će u konačnici dovesti do toga da svi imaju jednake uslove za zdrav i aktivan život.

Za sve prijedloge za sponzore možete mi se javiti na Facebook ili e-mail [email protected]. Možete se javiti i Mirzi direktno. Možete učestvovati i donacijama (stojim na raspolaganju), a u skupljanju će mi pomoći i Ajla Zilic Djonko, pa se možete javiti i njoj.

Idemo zajedničkim snagama omogućiti ono što smo čvrsto zacrtali da ćemo uraditi. S radošću čekamo dan kad ćemo postaviti Mirzinu sliku s medaljom njegovog prvog polumaratona.

Uskoro ćemo napraviti i Facebook stranicu na kojoj ćemo pratiti Mirzin put i propratiti sve aktivnosti koje smo poduzeli da ostvarimo postavljeni cilj.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se