Prijem boraca u gradskoj upravi povodom Dana branilaca Bihaća

„Čast mi je da sam imao priliku ugostiti učesnike odbrambeno-oslobodilačkog rata i ovo je naš mali doprinos obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma iz proteklog rata i koristim priliku da čestitam Dan branilaca Bihaća svim borcima i učesnicima rata, te svim građanima Bihaća“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Ratni komandatni Mirsad Selmanović, Senad Šarganović i Farko Hodžić u svojim obraćanjima istakli su neophodnost konstantnog okupljanja i obilježavanja značajnih datuma koji su odredili tok rata, odnosno omogućili braniocima da zaustave nadmoćnijeg neprijatelja, a u kasnijoj fazi agresije poduzmu i oslobodilačke operacije.
Za sutra (petak 16. juna ) od 9:00 sati predviđeno je polaganje cvijeća na mezarju Humci, katoličkom groblju Žegar, šehidskim spomen obilježjima Ružica i Vinica, te na spomen ploči na mjestu pogibije ratnog komandanta Saliha Dizdarića i njegovih saboraca na lokalitetu Čekrlije , gdje je 16. juna 1992.godine i izvršen prvi napad na grad Bihać. Isti dan povodom Dana branilaca održati će se svečana akademija u 14:00 sati u Muzeju AVNOJ-a

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se