23.7 C
Bihać
Petak, 25 Juna, 2021

Prioriteti Vlade USK u 2021. usmjereni na projekte koji će kanton učiniti konkurentnijim

Na 215. sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona, održanoj 4. februara 2021. godine, osim što je utvrđen i upućen u skupštinsku proceduru Prijedlog Zakona o oružju i municiji Unsko-sanskog kantona, premijer Mustafa Ružnić i članovi Vlade USK utvrdili su i Prijedlog rada Vlade Kantona za 2021. godinu.

Sukladno Poslovniku o radu Vlade Unsko-sanskog kantona određeno je da Vlada Kantona donosi godišnji program rada koji sadrži najznačajnije zadatke koje Vlada treba da izvrši u toku godine, definira nosioce pripreme materijala i rokove u kojima će se pojedina pitanja razmatrati. Vlada donosi godišnji program rada u roku od 15 dana od dana donošenja programa rada Skupštine Kantona i dostavlja ga Skupštini do kraja januara.

Prioriteti Vlade Unsko-sanskog kantona u 2021. godini će biti usmjereni na projekte intenziviranja privrednog razvoja, jačanja unutrašnje društvene stabilnosti Unsko-sanskog kantona i jačanja vladavine prava, kao i iniciranje i provođenje reformi usklađenih sa potrebama Bosne i Hercegovine, te će u saradnji sa drugim nivoima vlasti u BiH raditi na evroatlanskim integracijama u cilju obezbjeđenja dugoročno održivog i stabilnog sistema koji će Unsko-sanski kanton učiniti konkurentnijim.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se