27.6 C
Bihać
Četvrtak, 16 Septembra, 2021

Privatna bh. kompanija poklonila mašine učenicima Srednje škole Drvar

“Zahvaljujući kompaniji Alma Ras Srednja škola u Drvaru dobila je četiri mašine za šivanje"

Suočavajući se sa trenutnom epidemiološkom situacijom menadžment Srednje škole Drvar bio je primoran potražiti pomoć od privatne kompanije. Naime, učenici smjera krojač nisu mogli obavljavati praktičnu nastavu u kompaniji s kojom je prije pandemije potpisan ugovor, pa je opstanak ovogo djeljenja doveden u pitanje.

“Zahvaljujući kompaniji Alma Ras koja je imala sluha za naše potrebe, dobili smo četiri mašine za šivanje a koje su za našu školu od višestrukog značaja. Izvođenje praktične nastave za krojače od sada će se odvijati u prostorijama naše škole, što će doprinijeti i samom kvalitetu nastave, a ujedno učenici neće ovisiti od uslova koje nam privredni subjekti postavljaju. Nadamo se da ovakav gest kompanije Alma Ras neće ostati usamljen te da će njihov primjer slijediti i ostali, u skladu sa vlastitim mogućnostima, kako bismo, zajedničkim snagama, mlade ljude osposobili za tržištarada. Shodno svemu navedenom, u ime roditelja, učenika i radnika Srednje škole Drvar, zahvaljujemo im se na velikodušnosti i humanosti, riječi su Dijane Vještica Karanović, direktorice ove škole.

“Pandemija koja je pogodila cijeli svijet, naučila nas je da se prilagođavamo novim okolnostima ali i da postanemo senzibilniji jedni prema drugima. Sretni smo jer smo imali mogućnost donirati mašine koje će napraviti dodatni iskorak u obrazovanju i doprinijeti kvalitetnijoj implementaciji nastave učenika Srednje škole Drvar. Ovu priliku bih iskoristila i ispred kompanije učenicima poželjela uspješnu i sretnu školsku godinu, kao i svim bdućim naraštajima”, riječi su Mervane Muhović, PR-a kompanije Alma Ras.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se