Problem izdavanja pasoša u BiH: ‘Predao sam za pasoš prije mjesec i po, jučer su mi rekli da dođem za tri sedmice’

IZVORN1

Jedan naš čitatelj nam se javio nakon što mu je rečeno da nije sigurno kada će njegov pasoš biti gotov.

“Otišao sam da provjerim da li mi je gotov pasoš. Predao sam zahtjev 27. 04. 2017. U petak, 02. juna službenica na izdavanju pasoša mi je rekla da pasoš nije gotov i da su posljednju isporuku pasoških knjižica od dobavljača dobili 18. aprila”, kaže razočarani gledatelj N1.

On kaže da je od službenice dobio informaciju da s obzirom na manjak pasoških knjižica, za područje gdje živi se izdaju dva pasoša dnevno.

“Kada me je našla na spisku, rekla mi je da bi na red mogao doći tek za tri sedmice, ali ni da to nije sigurno, pa mi je da ne dolazim dala broj telefona, kako bih provjerio da li mi je pasoš završen. Službenici su nemoćni, mogu samo da vam kažu da pasoš nije gotov, slegnu ramenima i kažu provjeriti naredne sedmice”, navodi on.

Naš čitalac kaže da su u najvećim problemima roditelji djece koja trebaju da idu na ekskurziju.

“Dok sam provjeravao svoj pasoš, ispred šaltera je čekalo nekoliko roditelja koji su takođe u aprilu predali za pasoš svoje djece. Jedna majka je pitala kako da riješi problem, s obzirom da joj dijete ide na ekskurziju 12. juna. Rekli su joj da sva djeca koja nemaju pasoš, mogu ići na zbirnu potvrdu sa slikom kako bi prešli granicu, ali za to moraju da izdvoje dodatnih 50 KM”, kazao nam je na kraju nezadovoljni građanin o svom problemu sa pasošima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se