Projekt odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda: Asfaltira se ulica Ceravačka brda

Radovi na asfaltiranju ulica u kojima je završen projekat odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda nastavljeni su današnjim asfaltiranjem Ulice Ceravačka brda koja vodi do Kantonalne bolnice. Nakon završetka asfaltiranja u ulicama Bužimska i Husrefa Redžića, izvođač radova na asfaltiranju, nastavlja sa dinamikom radova,  te je već u pripremi asflatiranje Ulice Nositelja hrvatskog trolista.

Ono što građane Bihaća u ulicama u kojima su završeni radovi od strane izvođača firme Euro-Asfalt zanima jeste asfaltiranje ulica i normalizacija saobraćaja. U  Zavodu za prostorno uređenje Bihać ističu da nisu u mogućnosti otpočeti sa radovima na sanaciji, odnosno asfaltiranju zbog izvođenja radova na postavljanju podzemnih instalacija od strane JP Elektroprivreda BiH i BH Telecoma.

S obzirom da se radi o instalacijama koje su od interesa za grad Bihać, kao i za sve njegove građane, bilo je neophodno da se prije asfaltiranja omogući navedenim preduzećima da završe svoje radove, kako ne bi došli u situaciju da se nakon kratkog vremenskog perioda ponovo moraju kopati tek asfaltirane ulice.

Također, važno je istaći da kompanije koje trenutno  postavljaju elektro i telefonsku mrežu taj posao nisu mogle raditi ranije budući da izvođeč radova na kanalizacionoj mreži zbog sigurnosnih i zakonskih propisa nije mogao dozvoliti ulazak drugim izvođačima u radilište dok se svi radove na kanalizacionoj mreži ne okončaju.

Po završetku radova od strane BH Telecom i JP Elektroprivreda  obavezu asfaltiranja ulica preuzima JU Zavod za prostorno uređenje Bihać.  Izvođač radova Euro-Asfalt je do sad završio radove i predao  sljedeće ulice prema JU Zavod za prostorno uređenje Bihać: Saliha Mušanovića, Bihaćkih poginulih odbojkaša, Ale Galića, Rođina, Vladimira Preloga, Mehmed bega Alajbegovića, Bosanskog stanka – dio, Mehmeda Šaćira Kurtćehajića – dio, Nositelja zlatne policijske značke – dio i Grabeška – dio.

Izvođač radova,  kompanija Euro-Asfalt trenutno izvodi građevinske radove u sljedećim ulicama: Nosilaca zlatne policijske značke – dio, Mehmeda  Šaćira Kurtćehajića – dio, Ajnina, Ribarska – dio, Bužimska – dio, dr. Irfana Ljubijaknića – dio, Marian Wenzel, Bosanskih banova, Žrtava fašizma, Omara Hajjama, AVNOJ-a, Harmanska ulica – dio, Mehmedalije  Maka  Dizdara, Vazduhoplovne grupe, 502.viteške brigade, 501.slavne  brigade – dio, Hasan bega Biščevića, Jezerska – dio, Mehmeda Hevajije Uskufije, Vladimira  Nazora, Gospe Talić, Evlije Čelebije, Regine  Atijas, Vinička, Grabeška, Segetska ulica  – dio, Mlinska, Edhema Mulabdića, Muhameda  Nerkesije i Vrkašićka– dio.

U Jedinici za implementaciju pri gradskoj upravi Bihaća ističu da se trenutno  prečišćavaju otpadne vode s desne obale rijeke Une, dok će prečišćavanje otpadnih  voda  s lijeve obale rijeke Une otpočeti po završetku „glavnog kolektora A0“  koje trenutno gradi kompanija Euro-Asfalt. Što se tiče izvođenja radova na izgradnji nove i rehabilitaciji postojeće kanalizacione mreže izvođač radova ima realizaciju od 93 posto  izgrađenih kolektora. Očekuje se da će radovi na izgradnji nove i rehabilitaciji postojeće kanalizacione mreže biti završeni do kraja  juna 2017.  godine.

Po završetku ovih radova kompletan kanalizacioni sistem grada Bihaća bit će povezan, te će otpadne vode iz ovog sistema biti odvedene na postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda grada Bihaća. Očekuje se oko 2.000 novih priključaka na kanalizacionu mrežu što bi uz postojećih 9.000 korisnika u konačnici iznosilo 11.000  priključenih korisnika.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se