Naslovnica BOSANSKA KRUPA PRONAĐEN HEROIN U BOSANSKOJ KRUPI I SANSKOM MOSTU Dana 17.02.2020 godine kriminalistički...

PRONAĐEN HEROIN U BOSANSKOJ KRUPI I SANSKOM MOSTU Dana 17.02.2020 godine kriminalistički istražitelji Sektora kriminalističke policije i policijski službenici policijske stanice Bos. Krupa su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i naredbe za pretres Općinskog suda Bos. Krupa izvršili pretres stanova na dvije lokacije i to u Ulici Sokak i Ulici Dolovi u Bos. Krupi, a koje koriste braća E. K. rođen 1994 godine i M. K. rođen 1996 godine iz Bos. Krupe.

0

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da navedena lica na području općine Bosanska Krupa neovlašteno proizvode i stavljaju u promet opojne droge te je tom prilikom pronađena i oduzeta određena količina nepoznate praškaste materije smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Navedena lica su lišena slobode i nad istima se po nalogu dežurnog Kantonalnog tužioca provodi kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Istog dana na u Ulici Hasana Kikića u San. Mostu slobode je lišen R. B. rođen 1980 godine iz San. Mosta zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi R. B., kriminalistički istražitelji pronašli su i oduzeli 17 paketića sačinjenih od plastične folije sa sadržajem praškaste materije koja asocira na opojnu drogu heroin i jednu digitalnu vagu za precizna mjerenja.

Nakon kriminalističke obrade R. B. je predat u dalju nadležnost Tužilaštvu USK-a na čiji prijedlog mu je određen i jednomjesečni istražni pritvor.