Propalo i 10 000 maraka budžetskih sredstava: Vlada USK garantovala, pa odustala od kupovine zgrade Krajinaputeva!?

Kako portal ABC.ba doznaje od predstavnika svih povjerioca Krajinaputeva u stečaju, 21. 4. ove godine, na javnoj licitaciji Vlada USK je pobijedila sa ponuđenim iznosom od 650 hiljada KM kojim je trebala postati vlasnik upravne zgrade na Bedemu.

Kada se pomislilo da je vlada Huseina Rošića uradila pravi potez i spasila Budžet od svakodnevnih zakupnina koje iznose i nekoliko hiljada maraka, a koje uplaćuje za najam prostorija koje koristi Pravni fakultet Univerziteta u Bihaću i druge službe pod ingerencijom Vlade, opet je provladao privatni interes. Naime, Pravni fakultet, čija zgrada već godinama nema upotrebnu dozvolu, jer tone i leži na vodenom balonu trebao je useliti upravo u zgradu Krajinaputeva.

Međutim, Vlada još uvijek nije uplatila iznos, a rok uplate ističe danas u 15h, dok rok sa dostavom obavjesti ističe 24. ovoga mjeseca, nakon čega definitivno propada kupovina. Prema riječima predstavnika povjerioca, potencijalna odluka Vlade da se povuče iz kupovine za koju su uplatitli i depozit od 10 hiljda maraka, nekoliko strana ostaće na gubitku. Tako će Pravni fakultet ostati bez nove zgrade, a studenti bez povoljnih uslova za odvijanje nastave, obespravljeni radnici Krajinaputeva bez nekoliko hiljda maraka pojedinačnih potraživanja. Na kraju građani ostaju i bez 10 hiljda KM koje je vlada uplatila kao depozit, ali i povrata sredstava od nekoliko desetina hiljada maraka koje Krajinaputevi u stečaju duguju Vladi.

Bivši povjerioci i radnici koje Vlada predstavlja su razočarani ovakvim odnosom prema cijelom društvu i pitaju se kad će Vlada početi raditi za narod, a ne za privatne interese i različite lobije. Upravna zgrada Krajinaputeva ovim potezom ostaje vlasnika i dok čeka narednu prodaju prepuštena je zubu vremena, kao i zgrada Pravnog fakulteta koja sve više tone.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se