Naslovnica Nekategorisano Prosinečki se ne vraća u Sarajevo: Možda je naša pobjeda mogla biti...

Prosinečki se ne vraća u Sarajevo: Možda je naša pobjeda mogla biti i uvjerljivija Naša državni tim okončao još jedne neuspješne kvalifikacije

0

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Vaduzu selekciju Lihtenštajna sa 3:0, u posljednjem, 10. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Naš državni tim ostvario je četvrtu pobjedu kojom je okončao još jedne neuspješne kvalifikacije.

Pres-konferencija nakon utakmice nije održana, a selektor Robert Prosinečki dao je izjavu novinaru “Avaza”, koji je jedini i pratio ovu utakmicu naše reprezentacije.

– Zadovoljan sam kako su momci odigrali, jer ipak prvi put igraju zajedno. Možda je naša pobjeda mogla biti i uvjerljivija – rekao je Prosinečki.

Na pitanje kakvi su dalji planovi, odgovorio je da ostaje u Švicarskoj, gdje će sačekati žrijeb baraža Lige nacija koji je petak.

– Na žrijebu očekujem i predsjednika NSBiH (Elvedina Begića, op. a.), i čelike Saveza, tako da ćemo tek tada nešto više razgovarati o planovima za naredni period – poručio je selektor našeg državnog tima.

Nakon utakmice pokušali smo razgovarati s kapitenom Edinom Džekom, međutim, on je samo rekao da će biti vremena za razgovore i da razgovaramo s igračima koji su igrali od prve minute.

Najbolji igrač utakmice u Vaduzu bio je Armin Hodžić.

– Današnja pobjeda je veoma bitna kako bi u što boljem raspoloženju dočekali baraž. Mogli smo slaviti i uvjerljivije. U ovim kvalifikacijama nam se nisu poklopile neke stvari, ali sam optimista u baražu – rekao je Hodžić.