10.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 25 Oktobra, 2021

Prosjačenja i drsko ponašanje zabilježeno u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 111,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije, i to kada su u pitanju remećenje javnog reda i mira. Prilikom prosjačenja dva lica zatečena su na Ćupriji, a na Japića brdu došlo je do drskog ponašanja jednog lica prema drugom.

Vatrogasna jedinica imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 32 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 19.11.2020. godine na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu: od 09:00 do 16:00 sati za trafopodručja: Bajraktari, Čauševića Metla, Đogići, Šarići, Abdići, Miskići, , Liskovac 1, 2 i 3, Šturlićka Platnica 2 i 3.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve uz rijeke Drinu, Savu i Bosnu, kao i dionice Konjic-Jablanica i Prozor-Jablanica, te šire područje Glamoča i Bosanskog Petrovca. Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na silaznoj rampi petlje Visoko iz pravca Sarajeva. Od 8 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, dok se u poslijepodnevnim i noćnim satima saobraća usporeno. Zbog izvođenja neophodnih radova za danas je planirano zatvaranje preticajne trake na autoputu A1, smjer Zenica-Kakanj, u zoni petlje Lašva. Molimo vozače da na ovoj dionici voze opreznije i sporije.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Danas se izvode radovi u mjestu Brnjaci na dionici Kiseljak-Kobiljača, zbog čega se saobraća usporeno.

Usporeno, zbog radova, tokom dana saobraća se i na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Šuica-Tomislavgrad, kao i povremeno na ulazu u Vogošću, u blizini Vogošćanske petlje.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se