Naslovnica BIHAĆ Prvi korak ka izgradnji lokalnog puta sa infrastrukturom u MZ Pritoka

Prvi korak ka izgradnji lokalnog puta sa infrastrukturom u MZ Pritoka

0
Ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša  u Vladi USK-a Adnan Alagić i bihaćki gradonačelnik potpisali su danas potpisali Ugovor o finansijskoj pomoći bihaćkoj MZ Pritoka.

Pritočani se obratili resornom ministarstvu za pomoć pri izradi projektne dokumentacije kako bi riješili problem odvodnje oborinskih i fekalnih voda u svom naselju
Osnovni cilj, kako je rečeno danas, jeste doprinos rješavanju problema odvodnje fekalnih voda, te odgovarajući tretman u ruralnim područjima što bi doprinijelo unaprijeđenju stanja okoliša, zaštite javnog zdravstva, te kvalitete života stanovnika MZ Pritoka. Resorni ministar Adnan Alagić je rekao da bi se realizacijom projekta odvodnje oborisnkih i fekalnih voda u Ulici Bosanskih hafiza smanjiti nivo zagađenja površinskih voda i izvorišta vode za piće, ali bi se i pojačala zaštita od poplava u ovom dijelu grada Bihaća.
Iz bihaćke Gradske uprave kažu da je ovo sponzorstvo ujedno i stvorilo mogućnost apliciranja za sredstva prema višim nivoima vlasti i fondovima za trajno rješavanje kanala za oborinske i fekalne vode  koje uslijed obilnih padavina stvaraju probleme mještanima Pritoke.