30.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

PS Cazin imala dvije intervencije, najavljeni prekidi u isporuci električne energije i u isporuci pitke vode

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14°C, dok je vodostaj Mutnice 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala dvije intervencije, i to kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira. U TC Ljiljan je jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja, dok je u jednom ugostiteljskom objektu u Cazinu došlo do drskog ponašanja od strane jednog lica.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata je sanitet korišten dva puta.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, zbog najavljenog prekida u isporuci električne energije za područje Čajića i Liskovca u petak, 04.06.2021. godine, bi moglo doći do prekida u isporuci pitke vode za navedeno područje.

Napominjemo, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 04.06. doći do prekida u isporuci električne energije na trafopodručju Liskovac 1 u vremenskom periodu od 08:30 do 15:00 sati.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u toku su radovi na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se saobraća jednom trakom u smjeru kretanja ili dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom, u zavisnosti od faze radova. Molimo vozače da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Danas će, u vremenu od 08 do 16 sati, doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-445 Tetovo-Banlozi. Za vrijeme obustave putnička vozila će se usmjeriti na put Tetovo-Pridražići-Banlozi, dok će teretna vozila koristiti magistralni put M-17.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se