Pudarić obznanio: SBB-ov član biračkog odbora “pogurao” stranku Fikreta Abdića

Hušidić je, kako se navodi u dokumentu CIK-a, prekršio odredbu člana 5.25 Izbornog zakona BiH, odnosno na teret mu se stavlja pogrešno evidentiranje ukupnog broja glasova na posljednjim lokalnim izborima.

Tako su, primjera radi, Laburističkoj stranci BiH Fikreta Abdića upisana 943 glasa, što je čak 740 glasova više u odnosu na broj glasova koji je izbrojala Izborna komisija. “Pogurao” je Hušidić i Socijaldemokratsku partiju (SDP) BiH sa 95 glasova više u odnosu na broj koji je izbrojala Izborna komisija. Zanimljivo je da je Hušidića za člana biračkog odbora predložio Savez za bolju budućnost (SBB) BiH.

Ovu informaciju je objavio zvaničnik SDP-a BiH i bivši potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

– Nevjerovatno, ali istinito!!! Od onih izmišljenih 968 glasova za Općinsko vijeće Velike Kladuše, na glasačkom mjestu Orčeva Luka 740 je dopisano Laburistima, 95 SDP-u BiH, a 79 listi Pokrenimo Kladušu. Srećom, SDP BiH nije prešao izborni prag, ni sa ovim nepostojećim glasovima (falila su svega 23 glasa), pa je podlo podmetanje promašilo metu. Mogu samo zamisliti kakvoj bi ucjeni bili izloženi i vijećnik i općinska organizacija SDP-a BiH, ni krivi ni dužni – napisao je Pudarić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se