Naslovnica BIHAĆ Rasim se htio riješiti brata Bajana jer mu duguje 50.000 KM Rasim...

Rasim se htio riješiti brata Bajana jer mu duguje 50.000 KM Rasim Demirović ubicama u Hercegovini nudio 100.000 eura, a nije imao para

0

Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor Rasimu Demiroviću (55), kojeg su prekjučer uhapsili pripadnici Federalne uprave policije zbog sumnje da je naručio ubistvo brata Ibrahima Demirovića Bajana.

Tražili mjere

Bihaćki advokat Salih Hodžić kazao nam je da se odbrana usprotivila ovom prijedlogu zatraživši mjere zabrane kretanja, napuštanja mjesta boravišta i kontaktiranja osoba koje su umiješane u slučaj.

– Osumnjičeni se i u policiji i u Tužilaštvu branio šutnjom jer smatra da ništa nije uradio – kazao nam je advokat Hodžić, kojeg je angažirala Rasimova porodica.

Rasimov pakleni plan osujetili su istražitelji Federalne uprave policije koji su presreli njegove razgovore s mafijom u Hercegovini. Predstavljajući im se kao neko ko ima razrađen biznis i veliku količinu novca, nudio im je 100.000 eura za likvidaciju Bajana.

Također je tražio da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom.

Stalne svađe

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Rasim ne samo da nije imao para, nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 50.000 KM. Zbog ovog duga su se braća i svađala.

– Rasim je naručio ubistvo Bajana da bi se, ustvari, riješio duga prema njemu – kazao nam je izvor iz istrage.

Netrpeljivost među braćom traje duže vrijeme zbog imovine.

Bajan je imućan, posjeduje više firmi, a on i njegov sin voze skupocjena vozila. Biznis razvio na otkupu sekundarnih sirovina

Pokušao angažirati više osoba

Tužilaštvo Unsko- sanskog kantona je u zahtjevu za određivanje pritvora navelo da se Rasim Demirović sumnjiči da je iz bezobzirne osvete obećanjem i davanjem poklona, drugu osobu podstrekavao da počini ubistvo i nanese teške povrede, prenosi Avaz.

– Osumnjičenom R. D. se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je u vremenskom periodu od februara do aprila 2019. godine u više navrata pokušao anagažirati određeni broj osoba koji bi izvršili ubistvo oštećenog B. D. i nanijeli teške tjelesne ozljede oštećenom N. D, za što je on bio spreman platiti sto hiljada eura- navedeno je u saopćenju Tužilaštva USK.