16.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Rasta za 10 dana pred sudom, priznao krivicu, slijedi odluka o konačnoj kazni

IZVORavaz.ba

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je ročište na kojem će se razmatrati sporazum o priznanju krivice za nedozvoljeno držanje droge koji je zaključio reper Stefan Đurić Rasta sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom.

Ročište je zakazano za 12. mart, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković. Sa ovog ročišta je, prema zakonu, isključena javnost, tako da novinari neće moći da mu prisustvuju.

Ročište će biti održano pred sudijom za prethodni postupak, koji će, ako potvrdi sporazum, Ðuriću kao i Luki B. izreći presudu sa kaznama koje su dogovorili sa tužiocem.

Na ovaj način izbjeći će suđenje i mogućnost izricanja težih kazni.

Krajem januara ukitut pritvor

Prema sporazumu, Ðurić je priznao nedozvoljeno držanje više od pola kilograma skanka za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana kućnogzatvora, a Luka B. nedozvoljeno držanje 90 grama kokaina za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana “klasičnog zatvora”.

Njima je krajem januara ukinut pritvor u kojem su proveli skoro četiri mjeseca od hapšenja u oktobru prošle godine.

Nakon tromjesečne istrage Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da su izvršili teže krivično djelo, preprodaju droge, protiv njih je sudu krajem prošle godine podnijet optužni prijedlog za nedozvoljeno držanje droge, ali je ubrzo zaključen i sporazum o priznanju krivice.

Sporazume će pred sudom, međutim zastupati Više javno tužilaštvo jer su sa njim zaključeni.

Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za ličnu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije povjerovalo.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se