Razlikuje li se Premijer Rošić od klasičnih SDA-ovih moćnika?!

Vlada Unsko-sanskog kantona na čelu sa premijerom Rošićem stala je u zaštitu proizvođača maline. Krajiška Vlada tako je sa zagrantovanom otkupnom cijenom od 2,5 KM stala iza leđa krajiškog poljoprivrednika.Vlada USK jučer je održala sastanak sa krajiškim malinarima

Rekao je jučer premijer Vlade USK kako malinari ne trebaju biti socijalni slučajevi nego garant razvoja Unsko-sanskog kantona te poslao poruku ostalim nivoima vlasti u Federaciji da stanu u zaštitu krajiške poljoprivrede.

Ima Krajina i federalnog ministra poljoprivrede, ali do sada i nije osjetila bilo kakvu podršku.

Iako je stanje u Budžetu USK katastrofalno, premijer Rošić ipak uspjeva isplaćivati plate javnom sektoru, čak što više budžetski korisnici su po tom pitanju u najpovoljnijem položaju u zadnjih 6 godina.

Obećala je kantonalna Vlada budžetskim korisnicima i regres za 2016. godinu isplatiti do kraja jula.

Po svemu sudeći, premijer Rošić se razlikuje od prijašnjih nosioca vlasti u Krajini kada su u pitanju budžetski korisnici, koje je premijer nedvojbeno stavio na prvo mjesto.

Kako saznaje info portal krajina.ba, ubrzo bi moglo doći do promjena u strukturi organa SDA u Krajini gdje bi prema svemu sudeći u premijersku stolicu sjeo neko od Rošićevih najbližih saradnika.

Hoće li Krajina uspjeti napraviti iskorak uz činjecu da je ove godina zakinuta iz Federacije za 8 miliona KM, ostaje nam da vidimo…

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se