Razlog zašto sve više žena vara svoje partnere

Od prvog dana objavljvanja ”Untrue: Why Nearly Everything We Believe About Women And Lust And Infidelity Is Untrue”, knjiga američke autorke y Wednesday Martin izazvala je burne reakcije. Prije svega, zato što je spisateljica iznijela jednu tvrdnju o ženskim prevarama.

Osim što je navela da je nevjernost među ženskom populacijom u sve većem porastu od 1990. godine, Martin je istakla da je razlog nedostatak intimnosti, ali i kakav tip muškarca žene biraju za avanturu.

“Za mnoge, biti nevjeran u bilo kojoj formi nezamisliva je izdaja bračnih zavjeta, ali na neki način te žene nisu posebne. Njihovi problemi – neispunjavajući rutinski seks, manjak intimnosti sa suprugom odnosno partnerom ili žudnja za seksualnom raznolikošću – daleko su od jedinstvenih”, ističe Martin.

“Ono što je jako bitno je da ni jedna od tih žena nije htjela da odustane od svog braka niti je voljela svog supruga manje. Bile su u iskušenju seksualno ispunjenje tražiti na drugom mjestu, dok bi u prošlosti možda jednostavno živjele s tim”, dodaje.

Ona je istakla da žene obično kada traže partnera za zabavu sa strane, obično biraju atraktivne muškarce koji nisu emocionalno zahtjevni te samim tim neće insistirati na zbližavanju.

U knjizi je istaknuto da žene najlakše u komunikaciju sa ljubavnicima stupaju preko interneta, tj. društvenih mreža.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se