Reagiranje na saopćenje OO SDA: Dok se direktor ZZO USK bavi klevetama na račun Općine Cazin, zdravstvena zaštita građana na nuli

Tako je i ovoga puta, nakon instrukcija dobijenih iz Sanskog Mosta, OO SDA Cazin održala press konferenciju na kojoj su visoki kantonalni funkcioneri iznijeli niz neistina i izrazili tobožnju zabrinutost za građane općine Cazin.

Umjesto trivijalnog prepucavanja, predsjedniku OO SDA Cazin i direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja USK Alminu Handanagiću upućujemo javni poziv da predoči javnosti svoju poresku karticu primanja po raznim osnovama i da je uporedimo s primanjima zvaničnika Općine Cazin.

Ujedno, skrećemo pažnju javnosti da u našim zdravstvenim ustanovama plaćamo i najobičniji zavoj, nemamo cjepiva za tetanus, čekamo na sve moguće ljekarske preglede i znamo da je najveći problem i trošak kada se moramo liječiti u Unsko- sanskom kantonu.

G. Handangić upravlja s budžetom od 90 miliona maraka i opravdane su sumnje da veliki dio tog novca ne završi tamo gdje treba, čime će se kad-tad morati pozabaviti istražni organi.

Ogromna primanja po raznim osnovama direktora i uposlenika ZZO USK te domova zdravlja su vidljivi i golim okom s obzirom da svi živimo na jednom području i bilo bi dobro da direktoru i njegovim visoko pozicioniranim kolegama i saradnicima to bude podstrek za unapređenje vlastitog rada, umjesto bavljenja jedinom općinom u kojoj su vidljivi napredak i razvoj.

(Izvor: PRESS A SDA)

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se