Reagiranje vlasnika optužene agencije za nekretnine iz Bihaća na Optužbe Ćoralić Mersada – Kire

U ime sadašnjih i budućih klijenata moje firme, mojih prijatelja, poznanika, familije i svih onih koji me poznaju osjećam potrebu da nešto kažem.. ne da bih se opravdao (o tome se brine advokat kao i nadležne institucije) već iz razloga što ti ljudi zaslužuju čuti drugu stranu priče.

U zadnjih nekoliko dana sam doživio mnogo stvari za koje nisam mogao da vjerujem da će se meni dogoditi! Jedna od stvari je pokušaj reketiranja, a u isto vrijeme pokušaj klevete mene i moje firme. Naravno da sam obavijestio pravosudne organe koji su poduzeli i poduzimaju potrebne radnje kako bismo ušli u kraj počiniteljima, kao i onima koji na bilo koji način učestvuju svojim komentarima na društvenim mrežama rasplinjavanju i širenju klevete o meni lično, te rušenju ugleda i renomea moje firme Agencije za nekretnine “Novi dom” dovodeći u opasnost egzistenciju moje porodice.

Danas primih poziv od jednog prijatelja koji me obavijesti o članku koji je prenio lokalni portal o meni i mojoj firmi, u potpisu Mersud Ćoralić – Kiro, lokalni biznismen. Optužbe koje je iznio su ništa drugo, no kleveta o čemu će se pobrinuti sudski organi. Napominjem da sa dotičnim gospodinom moja firma (a niti ja lično) nemamo nikakav ugovor, tako da ne smatram da je gore pomenutom gospodinu lično nanesena bilo kakva šteta. O detaljima ugovora o zastupanju između Agencije “Novi dom” i korisnika usluge ne mogu govoriti zbog klauzule o privatnosti, konfidencijalnosti. Svaki klijent biva upoznat sa istim odredbama, te lično čitajući, samovoljno (naravno, bez prisile) potpisuje ugovor. Dakle, da li neko može biti prisiljen na bilo što?!

Ugovorne obaveze iz ugovora Agencije za nekretnine “Novi dom” prema korisnicima usluge Agencija ispoštuje u cjelosti. Agencija prodaje, nudi, reklamira, prezentira, pregovara s kupcima..! Agencija NIKOME ne daje nikakvu garanciju prodaje! Agencija garantuje da će poduzeti sve što je u njenoj moći da se nekretnina proda! Ima li logike? Naravno da ima! Agencija živi od provizije prodane nekretnine! U zadnih šest godina poslovanja i cca 1000 klijenata, nemoguće je da svi klijenti budu zadovoljni, da sve i jedna nekretnina bude prodana znajući kakvo nam je tržište!

Za proteklo vrijeme od šest godina, moja firma je imala i ima mnogo klijenata koji su pokušavali i pokušavaju da izbjegnu plaćanje svoje obaveze prema Agenciji za nekretnine “Novi dom”, bez obzira što Agencija odradi svoj dio posla. Sa većinom ovakvih klijenata našli smo kompromis te na miran način postigli rješenje bez ulaska u sudske sporove. Međutim, lista je to koja se proteže. Protiv nekolicine je pokrenut sudski proces.

Sudska nepravomoćna presuda (koji proces nije završen) o kojoj gospodin Kiro govori, na način klevećenja mene lično nazivajući me pogrdnim nazivima, pa čak i “šerifom” jesu stavovi izvučeni iz konteksta. Naravno gospodin Kiro nije spomenuo da se radilo o samoodbrani gdje sam PRVI fizički napadnut od osobe koja je bila pod utjecajem alkohola a koja se profesionalno bavi karateom, u momentu spriječenosti da se fizički branim zbog napada bolesti Gihta. Gle čuda, prvak Bosne i Hercegovine u karateu, pod utjecajem alkohola kratkog fitilja. O tome se ne piše! Naravno, to nije Dino Teljigović!

Želim naglasiti da će “Novi Dom” Agencija za nekretnine pokrenuti pravni postupak za utvrđivanje nanesene štete klevetom, blaćenjem, širenjem neistine i rušenju ugleda moje firme, te ću ja lično pokrenuti isti prostupak protiv dotičnog gospodina,

Braniću svoju porodicu, svoju firmu kao i sebe lično na svaki mogući način od napada kriminalaca, reketara, prevaranata, klevetnika i svih onih koji imaju zle namjere te ne mogu podnijeti tuđi uspjeh!

S poštovanjem,
Dino Teljigović

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se