Realizirana inicijativa Senada Šepića: Još jedan međunarodni granični prijelaz u Krajini

Nakon nekoliko desetina inicijativa zastupnika Parlamenta BiH, Cazinjanina Senada Šepića, napokon je donesena Odluka o otvaranju novog graničnog prijelaza u Krajini “Hadžin potok”.

Rezultat je ovo zajedničkih sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske.Inicijative i pitanja za ministre obe zemlje koje je uputio Šepić, info portal Krajina.ba objavio je u prošlom periodu.

VEZANA VIJEST: Pitanja za Vijeće ministara koje uporno ignoriše Krajinu: Šta je sa gužvama na graničnim prijelazima, Unskom prugom…

Šepić  je pokrenuo nekoliko inicijativa za prekategorizaciju malograničnih prijelaza u Unsko-sanskom kantonu da bi se smanjile gužve na sada opterećenom graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši i olakšao prelazak granice za građane ovog dijela BiH.

Ovaj graničini prijelaz biće otvoren u vrijeme sezone, kako bi se našim građanima koji žive u dijaspori olakšao dolazak kući, te ćemo u narednom periodu raditi na tome da isti prijelaz zaživi i cijelu godinu, dodaje Šepić.

Iskrenemo se nadamo da će Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Federacije BiH poboljšati svoj pristup prema ovom dijelu BiH i krajiškom narodu koji je zaslužio daleko više od onog što dobija.

Dugo vremena iniciramo aktivnosti za olakšanje prelaska granice našim građanima i smanjenje gužvi na graničnim prelazima, posebno aktuelnim u Unsko- sanskom kantonu gdje čekanja traju više sati. Jedna od odluka koja će olakšati i ubrzati prelazak je i otvaranje prelaza Hadžin potok- Bogovolja za međunarodni saobraćaj putnika i roba od 1. augusta 2017. godine. Ovo je jedan korak, a nastavićemo se boriti za trajna rješenja i osiguravanje dostojanstvenog tretmana i pozicije za svakoga našega građanina na svakom graničnom prelazu u BiH. Hvala svima koji su dosad bili uključeni i pomogli pozitivno rješavanje ovoga pitanja važnoga za veliki broj naših građana, ističe Senad Šepić, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se