Naslovnica GLOBUS Riječani na trgu pušili marihuanu za Huanita Luksetića

Riječani na trgu pušili marihuanu za Huanita Luksetića

0
Građani su se okupili po pozivu na društvenim mrežama, gdje se upućivalo sudionike skupa da na trgu zapale džoint, što je dio njih i učinio, piše Index.hr.

Na trgu su se mogli čuti izrazi podrške Luksetiću, ali i zahtjevi da se legalizira korištenje marihuane, posebno u medicinske svrhe i to za oboljele od multiple skleroze i niza drugih bolesti.


Huanitu Luksetiću iz Bregi na obroncima Učke nedavno je u Županijskom sudu u Osijeku potvrđena presuda Općinskog suda u Rijeci od dvije godine zatvora. Kako tvrdi Luksetićev advokat Vladimir Gredelj, Luksetić nije u stanju izdržati zatvorsku kaznu od dvije godine, s obzirom na njegovo vrlo teško zdravstveno stanje.

Nakon objave informacije o potvrđenoj kazni za Luksetića, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je najavila da će pomilovati Luksetića.

U ponedjeljak je iz njena ureda potvrđeno da će procedura pomilovanja biti riješena vjerojatno isti dan nakon što od Ministarstva pravosuđa dobiju izvještaj o cijelom slučaju. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je potvrdio da je u Ministarstvo stigla Luksetićeva molba za pomilovanjem te da će se izvještaj u najkraćem mogućem roku proslijediti predsjednici.

Loading...