Naslovnica SPORT Roberto Karlos otkrio kako su živjeli ”Galaktikosi”: Ukinuo nam je pivo i...

Roberto Karlos otkrio kako su živjeli ”Galaktikosi”: Ukinuo nam je pivo i vino, pa je postao bivši nakon tri mjeseca Visente Del Boske je imao fantastične uspjehe i s Realom i sa Španijom jer je sve razumio

0

Možda i najbolji lijevi bek u historiji Roberto Karlos (Carlos) s Brazilom je osvojio naslov svjetskog prvaka, a za zvjezdanu Realovu generaciju igrao je od 1996. godine do 2007.

Za portugalski Canal 11 objasnio je kako su živjeli “Galaktikosi”, vječna Realova generacija s njim, Ronaldom, Figom, Zidanom…

– Ronalda sam upoznao 1993. Uvijek smo bili cimeri i u klubu i u reprezentaciji. Više sam puta spavao s njim nego s vlastitom ženom – priča danas 46-godišnji Karlos.

– U Realu smo imali običaj prije večere popiti pivu, a za večerom na svakom stolu su uvijek bile barem dvije boce vina. Dođe za trenera Vanderlei Luksemburgo. Naš čovjek, Brazilac. I Ronaldo i ja ga prije druge utakmice koju je vodio sjednemo i lijepo mu kažemo: “Profesore… Tu ljudi imaju neke svoje običaje kojih se drže. Vidjet ćete o čemu se radi, samo nemojte pokušati mijenjati običaj. Ne uzimajte nam pivu prije večere i vino za vrijeme večere” – sjeća se Karlos.

– Najprije je ukinuo pivu. Onda je ukinuo vino. U Realu je trajao tri mjeseca – objasnio je Brazilac pa se sjetio još jednog trenera koji nije shvatio u kakvu je svlačionicu došao.

– Hoze Kamačo (Jose Camacho). Klupska i španska reprezentativna legenda. Ozbiljan čovjek, gospodin. Došao je, sa svakim se osobno rukovao, to traje i traje… Mi sve čekamo neki prvi govor, a on samo kaže: “Hoću vas sutra u 7 ujutro na treningu. Sve do jednoga.” On je trajao… deset dana – opisivao je Karlos kako se ekipa koja nikad nije trenirala prije 10:30, a najčešće ne ranije od 17 rješavala rigidnih trenera.

– Visente Del Boske je imao fantastične uspjehe i sa Realom i sa Španijom jer je sve razumio. Bili smo Ronaldo, Figo, Raul, Zidan, Bekam, Ramos, Kasiljas, ja… Moglo je biti jako opasnih situacija, ali sami smo sve držali pod kontrolom i nije bilo pametno doći pa uvoditi neka nova, radikalno drugačija pravila – kazao je Karlos.

O luksuzu i glamuru…

– Završi utakmica, sjedne svako u svoj auto i onda se opet sretnemo na aerodromu. Ronaldo sjedne u svoj privatni avion, Zidan u svoj, Figo u svoj, ja u svoj itd. I niko nema pojma kamo ovi drugi idu. Bili smo mladi i puni para pa smo radili takve gluposti. Sjećam se da sam pratio kada imamo utakmice subotom pa da onda u nedjelju mogu odletjeti uživo gledati Formulu 1 pa gdje god se na planeti vozilo – rekao je Roberto Karlos u mikrofon nekadašnjem golmanu Porta i Barcelone, a danas novinaru Canala 11 Vitoru Baiji.