Rodila je blizance, a onda primijetila da je lice drugog zastrašujuće drugačije: Pogledajte kako danas dječaci izgledaju (FOTO)

IZVORavaz.ba

Ispostavilo se da jedan od dječaka pati od izuzetno rijetkog genetskog poremećaja, i ljekari su uvjeravali Ramonu da bi trebalo da okonča trudnoću.

Ipak, ona je odlučila da rodi blizance i tako su na svet došli Hadin i Gabrijel.

Ispostavilo se da mali Gabrijel ima Pjer Robinov sindrom, zbog koga mu je donja vilica deformirana, a jezik postavljen na pogrešnom mjestu. Zbog toga je imao poteškoće sa disanjem i jelom i rascijep nepca.

Kako je rastao i više vremena provodio sa vršnjacima, bio je sve češća meta napada i podsmjeha. Odbijao je da se fotografiše. Hadin je preuzeo ulogu starijeg brata zaduženog da ga čuva od ostale djece. Čak su i Ramonu ismijavali.

– Ljudi su mi prilazili i govorili mi da mora da sam pila mnogo alkohola u vrijeme trudnoće, jer se jedino tako rađaju djeca sa rascjepom nepca – kaže ona.

Gabrijel je uprkos teškoćama razvio pozitivan stav prema svijetu i pun je samopouzdanja. Ipak, želi da ide na operaciju koja će mu omogućiti da izgleda kao Hadin. Iako su se kao mali slagali, kao tinejdžeri počeli su da se ne podnose. Njihov odnos je krenuo u tako negativnom smjeru da su morali da idu kod psihologa, gdje je utvrđeno da Hadin krivi sebe za stanje svog brata, jer je uvjeren da ga je šutnuo dok su bili u materici.

Danas, poslije mnogo rada na njihovom međusobnom odnosu, ponovo su prava braća, a to će se uskoro vidjeti i na njima, kada Gabrijel završi sa operacijom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se