Ronaldo postavio ultimatum Realu: Evo šta je pozadina afere o kojoj bruji Španija

Cristiano Ronaldo putem portugalske A Bole poslao je poruku da napušta Real. Ronaldo ima velikih problema sa španskim poreznim organima. Sumnjiči ga se za utaju poreza na višemilionske svote.

Portugalski dnevnik piše da je Portugalac ogorčen, osjeća da ga se tretira kao delikventa, kaže da mu je dosta svega i da definitivno napušta Madrid.

Španjolski OK tvrdi da ta priča nije od jučer i da Ronaldo već duže vrijeme razmišlja o odlasku iz Reala. OK tvrdi da nije zadovoljan reakcijom i odnosom kluba. Real ga je deklarativno podržao, ali očito je Ronaldo očekivao puno više. Navodno je prije nekoliko sedmica izjavio: Ili će predsjednik javno stati iza mene ili ću napustiti Real, piše Dnevnik.hr.

Ta je poruka vrlo brzo došla i do predsjednika Reala, koji mudro šuti.

Zašto bi Perez, barem javno, podmetnuo leđa za Ronalda? Otvorenim stajanjem na stranu Ronalda, Perez bi se našao na udaru sve ogorčenije španske javnosti koja se pita kako je moguće da u trenucima velike krize pripadnici elitnih slojeva, a među njima i sportske zvijezde, plaćaju poreze na golemi dio prihoda u poreznim oazama, dok „obični“ građani moraju puniti budžet i finansirati političke i ine kaste plaćajući porez po najvišim stopama.

Ronaldo nije jedini igrač Reala koji ima problema sa španskim poreznim vlastima, u tom kontekstu je, među ostalim, spominjan i hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Neki su mišljenja da se poreskim gonjenjem Ronalda i ostalih igrača Reala želi uspostaviti ravnoteža između Madrida i Barcelone, jer su najveće Barcine zvijezde Lionel Messi i Neymar te još neki odavno na udaru poreznika te su protiv njih podignute optužnice, pa čak i donesene presude.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se