Naslovnica MAGAZIN Rusi skidaju Darka Lazića sa kokaina: Doktori pjevaču brišu sjećanje! Osjećaće gađenje...

Rusi skidaju Darka Lazića sa kokaina: Doktori pjevaču brišu sjećanje! Osjećaće gađenje čak i kad pomisli na drogu! Darko Lazić po izlasku iz bolnice odlazi u specijalizovanu rusku kliniku za bolesti zavisnosti u Zemunu kako bi se odvikao od kokaina! Popularni pjevač za ovaj vid liječenja mora da izdvoji pozmašnu svotu novca.

0

Nakon što je Kurir objavio da su Lazićevi roditelji Milan i Branka počeli da se raspituju o načinima liječenja za svog sina, saznali smo i da su našli kliniku gdje će se taj proces obaviti.

U pitanju je jedna renomirana ruska ustanova u Beogradu, a s obzirom na to da je liječenje skupo, roditelji su spremni da pozajme pare kako bi pomogli Laziću. Na toj klinici se intenzivno radi s pacijentima i bolničko liječenje ne traje dugo – svega dvije do tri nedjelje.

Naš izvor iz ove klinike otkrio nam je detalje i faze liječenja, a prema procjenama ljekara, Lazić bi tamo trebalo da provede od 10 do 12 dana, što će ga koštati oko 7.000 eura.

– Cijena zavisi od čega se zavisnik liječi i od dužine boravka u bolnici. Kreće se sa detoksikacijom (pročišćavanje organizma od opijata, prim. aut.), a kod Darka to konkretno ne bi trebalo da traje dugo jer već neko vrijeme ne uzima kokain ni alkohol. Detoksikacija se radi pod anestezijom jer taj osjećaj pročišćavanja organizma umije da bude veoma neprijatan. Organizam se čisti infuzijom i lijekovima i vraćaju se normalne funkcije organima – kaže naš izvor i dodaje da su tokom boravka obavezne oralne terapije i razgovori s psihijatrom.

– Slijedi ublažavanje apstinentske krize i individualni pristup pacijentu, pa tako i Darku. Ona zavisi od toga šta je konzumirao, koliko dugo, kakve je to posljedice imalo na njegove organe, da li je padao u nesvijest nakon uzimanja narkotika. Izuzetno su bitni podrška porodice i razgovori s psihijatrom. Slijedi liječenje zavisnosti – posebne metode koje utiču na cijeli mozak i brišu se negativna iskustva iz prošlosti, osjećaj zadovoljstava povezan s narkoticima. Tako Lazić može i na samo razmišljanje o kokainu da osjeća gađenje, strah. Na neke pacijente utiču i potresni filmovi o zavisnicima koji im se puštaju i to je vrlo uspješna metoda – kaže izvor i dodaje da nije isključeno da će Lazić osjećati depresiju i nervozu tokom tog perioda.

– Na tome se radi i otklanjaju se depresija, anksioznost, mučnine. Trudimo se da negativna osjećanja mijenjamo pozitivnim. Slijedi ugradnja implantata ili blokatora, pa je zavisnik svjestan da uzimanje droge može da bude kobno. Njihova cijena zavisi od toga na koji vremenski period ih ugrađujete. Za dva mjeseca to košta 400 ev+ura, za tri mjeseca je 500 eura, za pola godine 1.800 eura, dok je za godinu dana cijena 2.500 eura. Poslije toga ide rehabilitacija koja Darku pomaže da ostane čist od narkotika i da se uzdrži starih navika. Nakon bolničkog liječenja, on će morati da se javlja doktoru narednih 12 mjeseci. Treba da uzima propisane lijekove i poštuje pravila – završava naš izvor.