Ruskinje usrećile brojne strane navijače, postoje i snimci (VIDEO)

Navodi se i da su se Ruskinje koje su započele ljubavne priče sa navijačima našle na udaru kritika u toj zemlji.

Mnogi Rusi, naime, osuđuju takve svoje sunarodnice smatrajući da tim postupcima one podrivaju moral svoje zemlje, navodi AP uz ocjenu da ove “rasprostranjene i jetke kritike pokazuju dominantnost patrijarhalnih i seksističkih pogleda u Rusiji gdje je koncept rodne jednakosti za čitavu generaciju iza zapadnog”.

https://www.youtube.com/watch?v=c89t1V7nlcY

Reakcije na romanse Ruskinja sa strancima tokom Svjetskog prvenstva u toj zemlji toliko su snažne da su neke feministkinje u Rusiji mišljenja da bi to zapravo moglo da ide na ruku njihovim interesima jer šokira čak i konzervativne žene koje se ne bi poistovijetile sa feministkinjama.

“Čak i te žene kažu – što je dosta, dosta je, otišle ste predaleko”, kaže feministička spisateljica Snežana Gribatskaja.

Kozmetičarka Marijam (27) jedna je od Ruskinja koje su se zaljubile u strane posjetioce, a nju je, kaže, očarao meksički navijač Omar, koji ju je pitao kako da stigne do Crvenog trga.

“Bio je toliko ljubazan i pun poštovanja prema meni. Zato sam se zaljubila u njega”, objašnjava ona.

Postoje i one koje su dijelile fatalne poljupce i – navijačicama.

Međutim, za mnoge Ruse je njeno ponašanje sramotno, a jedan od takvih je Platon Besedin, kolumnista lista “Moskovski Komsomolec”, koji kaže da “Ruskinje sramote sebe i svoju zemlju”.

Popularni forum na društvenoj mreži “VKontakte” objavio je stotine video-snimaka na kojima Ruskinje plešu sa stranim fudbalskim navijačima i ljube se sa njima, što je izazvalo žestoke osude nekih Rusa.

U prvoj nedjelji Svetskog prvenstva, ruska poslanica Tamara Pletnjova upozorila je Ruskinje da ne ulaze u romanse sa strancima ukoliko ne žele da posle same podižu djecu.

Mnoge Ruskinje, s druge strane, stranci privlače jer, kako one kažu, imaju potpuno drugačiji stav prema ženama, imaju lijepe manire…

O pitanju seksizma oglasila se i FIFA, priznavši da to jeste problem tokom Svjetskog prvenstva, a nedavno je predložila “lijek protiv toga” – to jest da se manje atraktivne žene na stadionima prikazuju na snimcima utakmica na TV ekranima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se