RVI i paraplegičari USK-a poslali oštru poruku poslanicima Skupštine USK uoči sutrašnje sjednice

Na jučerašnjoj sjednici ratnih vojnih invalida i paraplegičara Unsko – sanskog kantona i direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Almina Handanagića, razgovaralo se o potrebama ove najugroženije populacije na našem kantonu.

Kako budžet Unsko-sanskog kantona još uvijek nije usvojen, tako ni program rada ZZO USK nije usvojen, a sutra je zadnji dan za to. Predsjednik Udruženja RVI i paraplegičara USK Alaga Pašić je veoma zabrinut zbog ove činjenice te poručuje skupštinskim poslanicima da od Programa rada ZZO USK ovise svi zdravstveni radnici, osiguranici, a posebno ratni vojni invalidi i paraplegičari s obzirom da oni na osnovu ovog programa dobijaju potrošnu medicinsku opremu bez koje im život ne bi bio moguć.

Nas kao Udruženje ne zanima politika ni vaša politička prepucavanja, nas zanima da nam na osnovu naših ratnih zasluga omogućite ono najosnovnije i zato gospodo poslanici, mi vas ovom prilikom molimo da se uozbiljite i usvojite budžet USK i plan rada ZZO USK kako nam život ne bi bio ugrožen.

Ukoliko nas budete ignorisali i na sutrašnjoj Skupštini USK opet ne izglasate ove dvije stavke, znajte da ćemo vas direktno optužiti.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se