Naslovnica BIHAĆ Sadik Alagić, glavni inspektor Kantonalne inspekcije USK povodom akcije u Đačkoj ulici:...

Sadik Alagić, glavni inspektor Kantonalne inspekcije USK povodom akcije u Đačkoj ulici: “Zapečatili smo porodičnu kuću u vlasništvu Fatime Lipovače” Nakon što se sinoć u Bihaću ponovno desio ozbiljan incident sa migrantima, pri čemu su napadnuti i policijski službenici, jutros su se na toj lokaciji pojavile policijske snage. Iz privatnog objekta izmješteni su migranti za koje su sumnja da su sinoć nasrnuli na policijske službenike.

0

Kantonalna inspekcija u Bihaću, uz asistenciju pripadnika policije, vrši kontrolu jednog objekta na području grada Bihaća u kojem je pronađeno 135 migranata.

„Danas smo uz asistenciju pripadnika policije Bihać izvršili pregled porodične kuće Fatime Lipovača u kojoj smo zatekli 130 migranata, odnosno stranih lica koji su bez indentifikacionih dokumenata. Znači, tu se nalaze neovlašteno i bit će izmješteni u migrantski centar, a kuća Fatime Lipovače bit će zapečaćena. Ovdje je u pitanju ilegalno izdavanje smještaja stranim licima migrantima. Objekat je zapečaćen i u slučaju da se službeni pečat povrijedi i objekat otpečati predviđena je sankcija do šest mjeseci za**ora, osim što vlasnika sljeduje novčana ka*na“, kaže Sadik Alagić, glavni inspektor Kantonalne tržne inspekcije