Sadiković poručio Čauševiću: “Završit ćeš pod zemljom”

IZVORAvaz.ba

Snimio mobitelom

Prijetnje smrću, kako saznajemo, Čaušević je snimio mobitelom i odmah uredno prijavio postupajućem tužiocu Državnog tužilaštva Dubravku Čampari, koji je Čauševića i Sadikovića nedavno i optužio za primanje i davanje mita u predmetu „Pandora“.

Optuženi, a tada osumnjičeni Čaušević, kako bi se zaštitio, snimak je predao Čampari u nadi da će mu on pomoći, ali je tužilac, iako je snimak preslušao i jasno čuo o čemu se radi i ko Čauševiću prijeti, cijeli slučaj odlučio zataškati bez ikakve daljnje provjere.

Podsjetimo, bivši direktor UIOBiH na prekjučerašnjem ročištu u Sudu BiH izjavio je da tužilac Čampara “štiti one koji prijete smrću Čauševiću” i da je “to isto radila i Meddžida Kreso, tadašnja predsjednica Suda BiH”.

Uklonio mu ime

Sadiković je, inače, švercer tekstilom i optuženik u više predmeta u Sudu BiH, a, osim „Pandore“, protiv njega se vodi i postupak u slučaju „Boss“, gdje je optužen s užim članovima svoje porodice za utaju poreza.

Zanimljivo je i to da je Dubravko Čampara iz optužnice protiv Čauševića, nakon što mu je optužni akt vraćen na doradu, naprosto uklonio Sadikovićevo ime iz onog dijela u kojem je prvobitno tvrdio da je Sadiković bivšem direktoru UIOBiH dao 1,2 miliona KM mita.

Prevaren tokom sklapanja sporazuma

Čaušević je, podsjetimo, nedavno u pismu bh. pravosudnim institucijama ustvrdio da ga je Čampara prevario tokom sklapanja sporazuma s Tužilaštvom, a o čemu će biti govora na početku suđenja koje se očekuje vrlo brzo.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se