Naslovnica BIHAĆ Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja USK-a reagirao na istup Naše stranke...

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja USK-a reagirao na istup Naše stranke i zastupnice Alibabić: Ministar Omerdić nam je valjalo kad je bilo najteže, zašto nam tad niste ponudili pomoć? Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja USK-a reagirao je na nedavni medijski nastup Naše stranke i zastupnice Alibabić koja je zatražila ostavke ministara obrazovanja i poljoprivrede u Vladi USK-a.

0

Ovim pismom Sindikat je podržao ministra Damira Omerdića i potvrdio njegove ranije navode da je Ministarstvo obrazovanja USK-a bilo njihov partner u pronalasku rješenja za ostvarivanje prava prosvjetnih radnika, prije i tokom štrajka, a koja je na koncu prihvatila i Vlada USK-a.

Predstavnici sindikata su u svom dopisu također stali u odbranu jedinog ministra u ovom sazivu Vlade USK (Damira Omerdića) koji im je izišao u susret i najviše pomogao u rješavanju njihovog problema, dok su pojedini zastupnici u Skupštini USK, ali i ministri u Vladi USK prozivali prosvjetne radnike putem pojedinih medija što im svakako nismo i nećemo zaboraviti.

Treba naglasiti da je ministar Omerdić svaki put primio i saslušao predstavnike sindikata i u veoma kratkom roku, koliko je to bilo u njegovoj moći, ispoštovao sve prethodno dogovoreno.

Članovi sindikata su jasno poručili zastupnici Naše Stranke da nema potrebe da se sad javlja i staje u odbranu Sindikata, kad već to nije uradila u veoma teškim vremenima za sve prosvjetne radnike tj. u vremenima dok je štrajk trajao.

Postavlja se pitanje koji je razlog napada zastupnice Naše Stranke na ministra Omerdića?

Da li se radi o pokušaju smjene i mogućnosti postavljanja ministra iz njihovih redova jer im je očito malo što su neki njihovi članovi dobili bolje pozicije u ministarstvu Obrazovnja, nauke, kulture i sporta USK ili samo kako bi se pojavili u medijima i kako bi narod mislio da oni nešto rade i pridonose, a ustvari su u trenutnoj većini čisto zbog nekih sitnih interesa.