Naslovnica MAGAZIN Sandra Afrika progovorila poslije 12 godina: Mile Kitić me iskoristio maloljetnu! Pjevačica...

Sandra Afrika progovorila poslije 12 godina: Mile Kitić me iskoristio maloljetnu! Pjevačica Sandra Prodanović poznatija kao Sandra Afrika otvorila je dušu poslije više od 12 godina uspješne muzičke karijere i prisjetila se vremena kada je bila igračica folk pjevača Mileta Kitića.

0

Pjevačica se osvrnula na odnos sa Kitićem, ali i sa njegovom suprugom Martom, za koju se pisalo da je počupala svojevremeno Sandri nadogradnju s glave zbog ljubomore.

– Ne, to nije istina. Niko nikoga nije čupao. Nije mi ni pretila, kako se pisalo. Ni ona meni ni ja njoj.

Da li je istina da se Mile loše ponio prema tebi?

– Ja sam radila sa njim, a onda su nam se putevi razišli. Ja sam snimila svoju prvu pjesmu i otišla iz Miletove priče da gradim svoju priču.

Šta si mu zamjerila?

– Ja sam bila uvrijeđena kada mi nije pomogao, ne finansijski, nego da me najavi kod Marine Tucaković, da kaže da ću ja da dođem, da želim pjesmu. Lakše je svuda ući kada imate preporuku. To mu je bilo pet minuta razgovora i 100 dinara kredita. Naljutila sam se zbog toga.

Da li je on tebe zvao kada mu je bila potrebna pomoć?

– Kada sam mu ja trebala, i te kako je znao da bude fin i kulturan. Zvao je moju mamu da sređuje pasoš što prije jer sam ja bila maloljetna. Nije bilo svađe, ali me je iskoristio.

Da li bi ga sada pozdravila?

– Samo bih mu rekla “ćao”, kao što ga i pozdravim na aerodromu kada ga vidim.

Da li si imala uzore sa domaće estrade kada si počinjala da se baviš pjevanjem?

– Nisam, vjerovali ili ne. Prije nego što sam počela da se bavim pjevanjem, ni na jedan koncert nisam išla. Jako mlada sam počela da se bavim ovim poslom, pa nisam uspjela nekoga da vidim u sebi.

Na početku karijere si imala oprečne izjave vezane za Jelenu Karleušu. Da li sada misliš isto?

– Ne sjećam se da sam je tako komentarisala. Nikada nisam pljuvala kolege. Ko sam ja da nekoga komentarišem? Meni je ružno kada se pljuju između sebe. Nisam neko ko to radi. Imam svoje mišljenje, ali ga ne iznosim javno.