24.2 C
Bihać
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Sanjin Sefić u petak bi mogao da izađe iz zeničkog zatvora?

Vrhovni sud FBiH nije donio rješenje nakon žalbe

Sanjin Sefić, koji je u martu osuđen na 17 i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč, mogao bi se naći na slobodi, potvrdio je za „Avaz“ Kerim Čelim, branioc Sefića.

Vrhovni sud FBiH nije donio rješenje nakon žalbe. Drugim riječima, moglo bi se dogoditi da Sefić izađe na slobodu jer mu ističe mjera pritvora. Kako saznajemo, Sefiću pritvor ističe u petak, a u ukoliko se ne donesen presuda moga bi da napusti zenički zatvor.

Sefiću je donesena drugostepena presuda. Na ročištu u Vrhovnom sudu FBiH, koje je održano 20. oktobra, produžen mu je pritvor za dva mjeseca. Trebalo je da u zakonskom roku od 30 dana bude donesena presuda, ali je još uvijek nema.

Podsjećamo, Sefić je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon dvije godine sudskog procesa u septembru 2018. godine je osuđen na 14 i po godina zatvora. Vrhovni sud FBiH naložio je ponavljanje postupka, te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora na šta je upućena žalba zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se