12.3 C
Bihać
Četvrtak, 21 Oktobra, 2021

SANSKI MOST IZMEĐU POZICIJE I OPOZICIJE: NA FORMIRANJE PARLAMENTARNE VEĆINE NEĆE SE DUGO ČEKATI

Sanski Most općina je u kojoj još nije okončan proces prebrojavanja glasova nakon nedavno održanih lokalnih izbora u zemlji. Očekuju se glasovi iz dijaspore koja je ovdje značajna. Ipak, oni neće značajnije uticati na izborni rezultat, posebno kada je riječ o poziciji načelnika...

SANSKI MOST, 2. decembra – Nakon održanih lokalnih izbora u BiH, situacija sa izbornim pobjednicima ali i gubitnicima uglavnom je poznata. U pojedinim općinama i gradovima ostalo je da se prebroji manji broj glasova, uglavnom iz dijaspore.

Takva je situacija u općini Sanski Most. Konačni rezultati međutim neće značajnije uticati na preliminarne a vrijeme je do okončanja procesa stranke koje su postale parlamentarne iskoristit će kako bi se usaglasile ko će u konačnici biti pozicija a ko opozicija.

Temeljno pitanje predstojećeg mandatnog perioda jeste da li će SDA i u naredne četiri godine voditi glavnu riječ u Sanskom Mostu ili će se ipak desiti izborno iznenađenje koju je najavila opozicija. U ovom trenutku, prema riječima sagovornika, biti će jasnije nakon što CIK potvrdi konačne izborne rezultate. Ono u čemu se naši sagovornici slažu jeste da se na formiranje većine neće dugo čekati.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se