Sanski Most: Održani noćni skokovi s gradskog mosta

Centralni dio manifestacije „Ljeto na Sani 2018“ i ove godine su bili tradicionalni noćni skokovi na glavu u rijeku Sanu s gradskog mosta . Ovaj sportki događaj je održan pred velikim brojem posjetilaca, a nastupilo je deset skakača koji su skokove lasta ili prelom izveli u dvije serije. Članovi žirija su imali težak zadatak da ocjene najbolje skokove i proglase najuspješnije skakače jer je viđeno veliki broj atraktivnih skokova koji su od mnogobrojne publike nagrađeni dugotrajnim aplauzom. Na kraju je razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog skakača iznosila samo jedan bod.

Ove godine treće mjesto i nagrada u iznosu od 300 maraka pripala je Belminu Hodžiću, maloljetnom skakaču koji je nastupio uz suglasnost roditelja. Drugoplasirani je bio Sanel Ališić , a njemu pripala nagrada u iznosu od 500 maraka. Treba reći da je Ališić četiri puta bio pobjednik najatraktivnijeg događaja sanskog ljeta. Prvo mjesto i vrijednu nagradu u iznosu od 1000 maraka osvojio je Nikola Kaiš iz Sanskog Mosta, koji je prema ocjeni žirija i mnogobrojne publike izveo dva perfektna skoka i za njih zaradio skoro maksimalni broj bodova. Kaiš je dugogodišnji skakač sa sanskih mostova, a do sada je jednom bio pobjednik, tri puta drugoplasirani, a treće mjesto je osvajao dva puta.

Organizator Noćnih skokova sa Gradskog mosta i ove godine je bila ove RTV „Sana, JU „Kult media“, a generalni pokrovitelj Općina Sanski Most, dok je podršku organizaciji ovog događaja nesebično pružio Klub ekstremnih sportova „Kondor“.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se