Naslovnica SANSKI MOST Sanski Most: Vodostaj dalje raste: Pune se 32.000 vreće s pijeskom FOTO...

Sanski Most: Vodostaj dalje raste: Pune se 32.000 vreće s pijeskom FOTO Zbog kiše koja od jučer pada na području Unsko-sanskog kantona došlo je do porasta vodostaja rijeka Une i Sane a u toku noći i sutrašnjeg dana očekuje se dodatno povećanje vodostaja.

0

Prema predviđanjima najviše padavina i rast vodostaja Sane i njenih pritoka predviđa se u Sanskom Mostu zbog čega je Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) u ovu općinu uputila svoje timove.

Stotinu pripadnika FUCZ sa čamcima, pumpama visokog pritiska, agregatima i ostalom opremom za spašavanje na vodi stigli su u Sanski Most u kome su uspostavili kamp te se stavili na raspolaganje lokalnoj zajednici kako u odbrani od poplava, tako i, ako bude potrebno, i u evakuaciji i spašavanju stanovništva. Agencija za vodno područje rijeke Save ustupila je 32.000 vreća pripadnicima FUCZ koje će se večeras puniti pijeskom i rasporediti na kritičnim tačkama.

Zbog obilnih padavina Općinski štab civilne zaštite Sanskog Mosta, na vanrednoj sjednici, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće.

Loading...