26.2 C
Bihać
Srijeda, 16 Juna, 2021

Saopštenje za javnost: “Vita Plus” Cazin neće otpočeti sa radom dok se ne završe započeti krivični postupci

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog ima potrebu reagirati na neistinite informacije plasirane u sinoćnjem Dnevniku RTV-a USK-a 19. Februara 2021.godine, a u vezi saopštenja ponovnog otvaranja i rada Centar za obrazovanje odraslih “Vita Plus” iz Cazina.

Ovim putem Ministarstvo demantuje ove lažne navode i obavještava javnost da Centar za obrazovanje odraslih Vita Plus Cazin ne moze i neće otpočeti sa radom dok se ne završe započeti krivični postupci, koje vodi kantonalno Tužilaštvo USK-a u predmetu kodnog naziva “Pero”.

Ministarstvo obrazovanja pruža punu podršku radu pravosudnih organa u ovim i svim predmetima u borbi protiv korupcije a koji spadaju u nadležnost ovog Ministarstva.

Naime, ovo Ministarstvo je zastalo sa upravnim postupkom u vezi sa postupkom oduzimanja licence za rad sve dok se predmet “Pero” ne rasvjetli pred nadležnim pravosudnim tijelima. Ministarstvo pruža stručnu i profesionalnu podršku kantonalnom Tužilaštvu čija komisija radi na analizi svih izdatih diploma u centru za obrazovanje odraslih Vita Plus Cazin.

Obrazovanje je temeljni stub društva i ekonomskog napretka, zbog toga pozivamo sve važne aktere da daju podršku u izgradnji kvalitetnog sistema obrazovanja jer borbom protiv korupcije u obrazovanju osiguravamo budućnost naše djece.

Dobronamjerno sugeriramo našim medijima da u buduće prije objave netačnih informacija provjerite svoj izvor i njegov kredibilitet, kako ne biste bez potrebe uznemiravali javnost.

S poštovanjem.

Press služba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se