Saradnja ministarstva Obrazovanja i Biotehničkog fakulteta: Studenti dobili mogućnost studirati po evropskim standardima

IZVORRTVUSK

Od naredne akademske godine odnosno septembra mjeseca ove godine, studenti dodiplomskog studija Odsjeka za zaštitu okoliša imaju priliku steći dvojnu diplomu u saradnji sa Fakultetom za zaštitu okoliša u Novoj Gorici, na što je stavljen akcenat i vlada zainteresiranost. Ministarstvo je podržalo ovaj projekat a sve za dobrobit studenata.

Prema riječima Albijane Trnavci, sekretara Ministarstva obrazovanja u Vladi USK-a, ministarstvo je na raspolaganju kao podrška svim fakultetima koji žele da unaprijede kvalitet studija i vlastiti rad.

Biotehnički fakultet i dalje slovi za fakultet koji nudi otvorenu mogućnost i školovanje studenata po evropskim principima. Dokaz tome jeste i mogućnost dvodiplomskog studija za koji već postoji interes. Osim toga, ovaj fakultet je prepoznatljiv dugi niz godina kako po rezultatima tako i praktičnom dijelu, gdje je studentima ponuđena kvalitetna praksa ali i nastavak školovanja.

Husein Vilić, dekan Biotehničkog fakulteta očekuje da uspostavljena saradnja u narednim godinama bude veća i bolja a u najvećoj mjeri u interesu studenata.

Kao primjer dobre prakse jeste, što je većina srednjoškolaca završnih razreda imala priliku posjete ovom fakultetu i upoznati se sa mogućnostima. Ono što je primjetno jeste nedostatak studentskog doma i menze, ali i u tom pravcu se kreće, rečeno je na sastanku.

Inače, ove godine Biotehnički fakultet obilježio je dvadeset godina postojanja, i u to ime dekan fakulteta Vilić je uručio plaketu Ministarstvu, za uspješnu saradnju i realizaciju zajedničkih projekata, te plaketu Albijani Trnavci, za iznimno zalaganje i doprinos na tom putu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se