Sarajevo: Policajac koji je vozio pijan, usmrtio motociklistu i pobjegao s lica mjesta izjasnio se da nije kriv

IZVORavaz.ba

Kako to zakon nalaže, u zakonskom roku bit će zakazan početak suđenja.

Prema optužnici koju je podiglo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, Čorbo se kobnog dana kretao kolovozom ulice Reljevska iz smjera naselja Dobroševići u smjeru Reljevo.

Vozilom je upravljao pod dejstvom alkohola u krvi, u koncentraciji od 1,41 promila.

– Pod dejstvom alkohola, Čorbo se kretao brzinom od 55 kilometara na sat, a koja brzina nije bila prilagođena uslovima i stanju puta. Motociklista Alen Šehović (32), krećući se kolovozom ulice Rajlovačka iz smjera naselja Rajlovac, ušao je u raskrsnicu vršeći radnju uključenja na glavni kolovoz ulice Reljevska. Tada je Čorbo izvršio nalet prednjim čeonim dijelom vozila Volvo u lijevu bočnu stranu motocikla. Usljed udara, Šehović je odbačen na drugu lijevu stranu ulice, prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede u vidu brojnih prijeloma kostiju krova i osnovice lobanje zbog čega je nastupilo iskrvarenje ispod tvrde i mekih moždanih ovojnica i nagnječenja mozga, a usljed kojih povreda je Šehović preminuo na licu mjesta – navodi se u optužnici.

Nakon nesreće, stoji dalje u optužnici, Čorbo je nastavio kretanje svojim vozilom vukući motocikl ispod svog vozila u dužini od gotovo 150 metara, ne zaustavljajući se da vidi da li je Šehović živ i da li mu se može ukazati ljekarska pomoć.

Čorbu je policija pronašla na osnovu registarske tablice koja mu je spala s auta.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se