Naslovnica MAGAZIN Saša Popović priznao da je bio kod babe Vange: Sve što je...

Saša Popović priznao da je bio kod babe Vange: Sve što je predvidjela ostvarilo se Saša Popović otkrio je javnosti do sad nepoznate detalje iz života, a ono čime je iznenadio jeste posjeta babi Vangi koja mu je prorekla cijeli život. Međutim, on nije jedina zvijezda estrade koja je išla kod nje.

0

Sa Sašom je babu Vangu posjetila i cijela grupa “Slatki greh” koja je u to doba harala bivšom Jugoslavijom, pa je tada i Lepoj Breni prorekla sudbinu.

Kako kaže direktor Granda, baba Vanga je predvidjela raspad njihove čuvene grupe, kao i vrijeme kad će se to dogoditi.

– Bili smo kod pokojne Vange. Tačno je to rekla! Kad sam sjeo ispred nje ona je samo kazala: ‘Skini naočale.’ Ja kažem: ‘Ne nosim naočale’, a ona je odgovorila: ‘Sad ću te izbaciti napolje, skini naočale. Djeco, ovo je divno, sve je lijepo, ali vi sljedeće godine više nećete postojati.’ I onda mi je otkrila šta me čeka tokom cijelog života… Sve mi je rekla šta i kako će biti… Čak me i pitala: ‘Hoćeš da ti kažem kada ćeš umrijeti?’ – rekao je Popović.

– I ti sada sve znaš – pitala ga je voditeljica.

– Da. I sve mi se obistinilo, ali pazi, u dlaku! Za pet minuta mi je ispričala cijeli život i rekla je: ‘Dobro pamti šta ću ti reći!’ Pričala je pola srbijanski, pola bugarski, pošto je ona u Strumicama. Rođena je tamo, išla je u školu tamo – zaključio je Saša.

Podsjetimo, i Brena je jednom prilikom otkrila kako je bila u posjeti babi Vangi, koja joj je kazala da će se “udati za čovjeka u bijelom”.

– Živjet ćete u skladnom braku, ali samo ako ne izabereš supruga stranca – citirala je svojevremeno Brena Vangine riječi.

– Prvo što mi je palo na pamet je da će to biti neki doktor, jer je moj otac bio medicinski radnik, pa sam to dovela u vezu. Bijelo odijelo, bijela uniforma – rekla je pjevačica.

– Nisam bila pretjerano oduševljena, jer nisam mogla zamisliti da putujem po svijetu, a on radi u nekoj bolnici. Kasnije sam shvatila da ‘bijeli sport’, tenis, ima bijelu uniformu – ispričala je Brena u nekoliko navrata.