SDA će vratiti povjerenje Ključana

PIŠE: KRAJINA.BA

Nakon što smo prošle sedmice objavili intervju sa Hadisom Jusićem, povjerenikom GO SDA Bihać info portal Krajina.BA Vam donosi intervju sa  Jasminom Musićem, povjerenikom SDA u Ključu.

KRAJINA.BA: Kakvo je stanje danas, pet mjeseci nakon uvođenja Povjereništva u SDA Ključ?

Urađeno je puno posla. Najviše smo se posvetili razgovorima sa članstvom i reevidencijom članova. Na današnji dan imamo 550 reevidentiranih članova Stranke demokratske akcije u Ključu, što je veliki uspjeh za ovaj kratak period, bolji nego što smo očekivali. Treba napomenuti da se radi o ljudima koji nisu u Stranci zbog pozicija ili bilo kakvog drugog oblika koristi, nego zbog vlastitog entuzijazma i povjerenja u Stranku. Ljudi hoće jaku SDA, koja će moći odgovoriti na pitanja koja budućnost našeg Ključa stavlja pred nas. Stvorena je jaka baza koja će nakon provedenih izbora sa novim rukovodstvom sigurno vratiti povjerenje Ključana u SDA.

KRAJINA.BA:Kako Stranka djeluje u formi Povjereništva na svakodnevnom nivou?

Svakako da će naši kapaciteti djelovanja biti osnaženi kada izaberemo zvanične organe Stranke, koji će formulirati i provoditi politiku u skladu sa mogućnostima. Uprkos tome, uspijevamo aktivno sudjelovati u političkom životu Ključa kroz Općinsko vijeće i intenzivnu komunikaciju sa našim građanima. Sve ono što procijenimo štetnim i negativnim kritikujemo i tu kritiku istaknemo javno, a isto tako podržavamo one projekte i inicijative aktuelne vlasti koje identifikujemo korisnim za Općinu i građane.  Uz podršku Vlade Kantona izborili smo se za nekoliko infrastrukturnih projekata za Ključ, čija realizacija je u toku, ali smo i paralelno s tim osigurali finansijsku pomoć našim sportskim kolektivima i udruženjima građana koja su nam se obratila.

KRAJINA.BA: Šta SDA u Ključu može očekivati od narednih Općih izbora?

U ovom trenutku nismo razmatrali izbore. Ostalo je još puno vremena do tada. Međutim, sigurno je da SDA u Ključu ima veliku šansu zablistati na narednim izborima, ukoliko raščisti sa nekim teretima iz prošlosti koji su nam bili uteg proteklih godina. Zato ćemo se nastaviti boriti za istinu i dokazati šta je ko uradio za Ključ i protiv Ključa od 1995. godine do danas. U okviru toga, jasno ćemo reći gdje je naša odgovornost i šta planiramo raditi u budućnosti.

KRAJINA.BA: Kakva je perspektiva djelovanja SDA u Ključu?

Nakon završetka izbornog ciklusa, novo rukovodstvo će imati puno posla i teške zadatke. Najteži zadatak je odgovoriti na ovo vaše pitanje. SDA u Ključu mora biti prva, ubjedljivo prva. To nije samo interes Stranke, nego i interes našeg Ključa, svaki dan nam to potvrđuju upravo oni koji trenutno upravljaju Općinom. Da bi se to ostvarilo, potrebno je puno planiranja, rada, komuniciranja s građanima, identifikacije problema Ključa, iznalaženje rješenja i formatiranje provodivih programa u svim oblastima života. Ja sam uvjeren da Stranka ima snažne kapacitete i da će biti stavljeni u funkciju u interesu svih nas u Ključu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se