SDA USK-a ovih dana konsolidira svoje redove

Na jučer održanoj sjednici Suda časti u centrali SDA u Sarajevu jednoglasno je donesena odluka kojom se poništavaju sve ranije sankcije i isključenja istaknutih članova OO SDA Bužima, zastupnika u Skupštini USK.-a Samira Veladžića, Nisveta Jusića,Mehmeda Ćenanovica i Abida Mulalića.

Navedeni su bili sankcionirani i isključeni zbog javno iznosenih neslaganja sa stanjem i načinom vođenja politike svoje Stranke naročito načinom vođenja OO SDA Bužima od strane nedavno razrješenog rukovodstva.

Vrh Stranke demokratske akcije je očito dao podršku i pokazao razumjevanje prema ovim  kadrovima koji značajno participiraju u zakonodavnoj vlasti u Kantonu kao zastupnici s najvećim brojem glasova. Kako će ovakvo opredjeljenje rukovodstva SDA djelovati na budući rad Kantonalnog odbora USK-a i konsolidaciju unutarstranackih redova ostaje da se vidi. Ono što je sigurno, stabilizacija stanja u ovoj najjačoj političkoj stranci očekivati je, značajno će utjecati na stabilizaciju sveukupnih političkih prilika u USKu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se