0.1 C
Bihać
Utorak, 30 Novembra, 2021

SDA USK najavila smjenu Vlade USK- vratila im se zastupnica Jukić koja je bila ključni glas ranije

Danas je u Bihaću održana press konferencija kluba zastupnika SDA u Skupštini USK. Glavne poruke su se odnosile na nefunkcioniranje vlasti na USK i neodržavanje sjednica Skupštine USK.

Kako je rečeno razlog neodržavanja sjednica Skupštine USK je nepostojanje parlamentarne većine koja bi stajala uz Vladu, odnosno premijera Mustafu Ružnića, te da je to jedan od razloga zašto bi ova vlast, tvrde, trebala biti smijenjena.

Kažu, da je Vlada koju vodi A-sda/ NES, odnosno premijer Mustafa Ružnić, od oktobra 2018. kada je i imenovana opterećena nizom afera.

U tom smislu naglašavaju dvije institucije, Zavod zdravstvenog osiguranja i ŠPD Unsko-sanske šume.

U SDA su spremni da koaliraju sa svom onima u Skupštini koji žele, kako kažu podržati svako rješenje koje bi dovelo promjene vlasti.

Iznenađenje na današnjoj press konferenciji je povratak Bernade Jukić Kličić u SDA, koja je u aprilu glasala za Budžet aktuelne Vlade, a nakon toga je bila i izbačena iz ove stranke.

Kako sada stvari stoje, aktuelna vlada nema većinu i mogla bi biti smjenjena, jer i počiva na nekoliko zastupnika preletača- koji su, zarad svojih ličnih pozicija i glasali za zadnji saziv Vlade USK.

Kakav će biti odgovor na ove najave većine predvođene sa A-sda/ Nes strankom, znaćemo već sutra za kad je zakazana njihova press konferencija.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se