12 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

SDA USK: Ružnić je sastankom sa članovima neonacističkog AfD-a uvrijedio sve Bošnjake u BiH i dijaspori

Susret premijera USK Mustafe Ružnića sa predstavnicima njemačke ekstremne desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) ne samo da dokazuje Ružnićevu nekompetentnost za obnašanje premijerske dužnosti već potvrđuje i izostanak bilo kakvih moralnih vrijednosti i principa, saopćili su iz SDA USK.

– Dok Savezni ured za zaštitu ustavnog poretka Njemačke uvrštava AfD na listu ekstremističkih stranaka i stavlja tu stranku pod obavještajni nadzor zbog opasnosti koje prijete od njenog djelovanja, Ružnić dočekuje zvaničnike te stranke i učestvuje u njihovoj kampanji širenja ksenofobije i antimuslimanskog rasizma, po kojoj je ta stranka poznata. O odnosu te stranke prema Bosni i Hercegovini najbolje svjedoči njihova otvorena podrška Miloradu Dodiku i njegovoj secesionističkoj politici – navode iz SDA USK.

Ružnić, kako dodaju, mora javnosti objasniti zašto je primio njemačke desničare poznate po ekstremnim antimuslimanskim stavovima, te da li ta posjeta i uspostavljanje saradnje sa AfD-om ima veze sa pokušajima njegove A-SDA, odnosno nove stranke NES i njihovih koalicionih partnera, da se dodvore Miloradu Dodiku.

Naravno, dodaju, nije ovo prvi put da Ružnić i njegova A-SDA, ili sada NES, sarađuje sa Dodikom, posebno ako se ima u vidu sramna prodaja biračkih mjesta u Srebrenici upravo Dodikovom SNSD-u.

– Trebao bi se Ružnić izviniti i desetinama hiljada Bošnjaka koji žive u Njemačkoj, a koji su kao doseljenici meta napada AfD-a i njihovih pristalica, ali i Bošnjacima u USK i BiH koje je osramotio i uvrijedio sastankom sa predstavnicima stranke koju u Evropi prepoznaju kao neonacističku – zaključuju iz SDA USK.

PRESS SLUŽBA KO SDA USK

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se