SDP BiH i DF utvrdili plan zajedničkog djelovanja

U tom smislu je dogovorena koordinacija i redovni sastanci zajednički klubova zastupnika i delegata SDP-a i DF-a na svim nivoima.

“Činjenica je da sadašnja vlast na svim nivoima vodi ovu zemlju u propast, nove podjele i potpuno neizvjesnu budućnost. Nastavili se ovako ne samo da smo sve dalje od NATO i EU integracija, već građanima ove zemlje prijeti ekonomsko-socijalni kolaps, a nacionalistička mantra na koju sve ovo vrijeme igraju vladajući ne isključuje nove nacionalne sukobe”, piše u saopćenju za javnost.

Razgovarano je o modalitetima saradnje u okviru ovog jedinstvenog fronta, platformi i ciljevima djelovanja, a u prvom planu su tri glavna cilja:

– Sačuvati Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda od bilo kakavih novih podjela po nacionalnoj matrici i stavljanja naroda u plemenska geta;

– Na izborima 2018. skinuti nacionalistički koncept vlasti;

– Ponuditi svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti ovaj strmoglavi put u propast, vratiti dostojanstvo svakom građaninu ove zemlje, posebno nezaposlenima, penzionerima,radnicima i mladoj populaciji – da ova zemlja može i mora bolje.

“Ukoliko se to ne desi 2018. godine bojimo se da će to biti kraj BiH kakvu hoćemo i za koju su se borile generacije prije nas. Na današnjem sastanku utvrđen je plan daljnjih aktivnosti i zajedničkog djelovanja lijevog, građanskog, patriotskog bloka”, piše u saopćenju za javnost.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se