SDP: Pozivamo velikokladuškog načelnika da upozori građane na manipulacije Laburističke stranke

Naime, na sastanku je predstavnicima mjesnih zajednica servirana „duda laga“ po ideji slična onoj koju su građani „cuclali“ u Šumatcu udarajući temelje novoj fabrici Agrofeniks. Ovaj put je građanima obećano da će sve njihove inicijative za izgradnju infrastrukture, koje se godinama kisele u Općini, konačno biti prihvaćene i realizirane. Sve bi to bilo lijepo da građani nisu uvjetovani pribavljanjem kompletne građevinske dokumentacije (urbanistička suglasnost, građevinska dozvola, projekat i sve druge potrebne suglasnosti).

Naravno kada je riječ o građevinskoj dozvoli za putne pravce najveći problem jeste rješavanje imovinsko-pravnih odnosa što je gotovo nemoguće riješiti. Jednostavno rečeno građani ne mogu dobiti građevinsku dozvolu što ovu priču o ulaganju u infrastrukturu čini potpuno neutemeljenom i običnom predizbornom „navlakušom“. Svakako, građani su pored toga dužni prikupiti 50% novca potrebnog za realizaciju projekta.

Ovu bahatost laburisti su dodatno začinili tako što su kompletnu priču premjestili u sjedište Laburističke stranke BiH. Naime, 09.06.2018. godine ova priča o projektima u mjesnim zajednicama nastavljena je u sjedištu Laburističke stranke BiH kao da je riječ o projektima i sredstvima Laburističke stranke, a ne o Budžetu Općine Velika Kladuša. To potvrđuje opća razmišljanja da se Laburistička stranka BiH ponaša kao ispostava Općine Velika Kladuša.

Zbog svega navedenog, pozivamo Općinskog načelnika, jer mu je to dužnost, da zbog očite manipulacije sa mjesnim zajednicama i građanima od strane Laburističke stranke javno upozori građane i predstavnike mjesnih zajednica da ne nasjedaju na ovakve mahinacije i uzimanje općinskih ovlaštenja od strane spomenute političke partije.

(PRESS SLUŽBA OO SDP BiH VELIKA KLADUŠA)

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se