SDP V. Kladuša: Pozivamo koalicione partnere SDA, Laburiste i DF da rade u interesu razvoja Velike Kladuše

Razlog ovakvom pozivu je jednostavan, a on je zbog činjenica da Velika Kladuša od postojanja Unsko-sanskog kantona do danas nije bila bolje pozicionirana u vlasti!

Zahvaljujući koaliciji Laburista, SDA, SBB i DF, Velika Kladuša se pozicinirala kroz savjetnike premijera, članove upravnih i nadzornih odbora kantonalnih ustanova, a da ne govorimo o raspodjelama projekata kako sa viših nivoa vlasti tako i od dobiti kantonalnih preduzeća.

Nažalost, umjesto da stanovnici Velike Kladuša osjete blagodati vlasti kao što ih osjećaju druge općine u kojima neko iz vladajuće većine ima bar načelnika, a kamoli načelnika i većinu u Općinskom vijeću, na sceni su i dalje bacanja prašine u oči stanovnicima Velike Kladuše, te nastavak praktične primjene političkog kaosa, čime vrijeđaju zdrav razum i uništavaju svaku nadu za spas Velike Kladuše.

Priča o reviziji privatizacije koju Laburisti i njihovi „borci“ za Agrokomerc bez ijedne konkretne borbe pričaju  ne služi ničemu drugom nego da nastave sa tor politikom, koja pogoduje jedino njima i koalicionom partneru SDA, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Abdić uopšte ispoštovati zaključke Općinskom vijeća i na koji način.

Napadi velikokladuške SDA na svog koalicionog partnera Abdića i Laburiste sa kojima zajedno obnašaju vlast i sa kojima u rukavicama usko saradjuju i na lokalnom nivou su najblaže rečeno perfidni i predstavljaju uvredu za zdrav razum.

Poštovani koalicioni pratneri, prestanite sa demagogijom i ako ništa vrijedno niste napravili za Veliku Kladušu u posljednje 3 godine, odradite to bar u ovoj godini dana mandata što vam je preostala.

Prestanite sa isceniranim napadima jednih na druge u borbi da zadržite svoje birače, već kad ste već zajedno iskoristite pozicioniranost unutar vladajuće koalicije i pokažite nam bar u ovih godinu dana koliko vam je stalo do Velike Kladuše.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se