Naslovnica MAGAZIN Sedam znakova koji otkrivaju da vašem partneru nedostaje bivša djevojka

Sedam znakova koji otkrivaju da vašem partneru nedostaje bivša djevojka

0

Biti zaljubljen u nekoga ko svoju prošlost nije ostavio iza sebe definitivno je jedna od težih stvari u ozbiljnoj vezi. Nekada ljudi u novu vezu uđu prije nego “zaliječe slomljeno srce” te sebi dodatno zakomplikuju ljubavni život. Postoje znakovi koji će otkriti da vašem partneru nedostaje bivša djevojka.

Fotografije i pokloni

Ako vaš partner još uvijek ima fotografije bivše djevojke na smartphoneu te poklone koje je dobio od nje te ih smatra vrijednim, to će vjerovatno kod vas proizvesti sumnju. U tom slučaju trebate obaviti iskren razgovor o tome i razjasniti situaciju.

Poređenja

Spominjanja imena bivše djevojke i prisjećanja prošlosti, poređenja vaših navika, ličnosti, smisla za modu i drugih stvari s onim što je predstavljala ta djevojka je razlog za brigu. To se može dogoditi povremeno tokom određenih razgovora, ali ako pređe u rutinu, to se može smatrati alarmom na koji trebate obratiti pažnju.

Izlasci na ista mjesta

Ukoliko vaš partner preferira da vas vodi na mjesta na koja je ranije odlazio s bivšom djevojkom, to pokazuje da pokušava slijediti staru šemu i oživjeti stara sjećanja.

Prijateljstvo s bivšom djevojkom

Sasvim je normalno ostati u dobrim odnosima s bivšom djevojkom kada muškarac u potpunosti iza see ostavi prošlost te više nema osjećaja prema njoj. No, ako on traži načine da ostane u kontaktu s njim, to može biti pokazatelj da ipak želi nešto više od samog prijateljstva.

Porodica bivše djevojke

Nema ništa loše biti pristojan prema članovima bivše partnerice, no nakon raskida nije normalno nastaviti biti dio porodičnih okupljanja. To pokazuje da je vaš partner još uvijek vezan za njenu porodicu ili da pokušava biti aktivno umiješan u njihov život zbog nekog razloga.

Društvene mreže i krug prijatelja

Ako vidite da vaš partner prečesto i nepotrebno komentariše postove bivše djevojke na društvenim mrežama, trudi se da ostane u kontaktu sa zajedničkim prijateljima ili pokušava saznati šta se događa u njenom ljubavnom životu, onda vam je sve jasno.

Neiskren razgovor

Kada dođe trenutak da odlučite razgovarati o onom što vas zabrinjava, vaš partner može pokušati promijeniti temu kako bi vas “ušutkao”. U tom slučaju je jasno da nije spreman na otvoren razgovor o bivšoj djevojci te da nešto krije, a to je ogromna prepreka uspješnoj vezi.