24.7 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Sejo Sexon slavi 60. rođendan: Mladost se čovjeku uvijek čini bolja i lakša

Davor Sučić, alijas Sejo Sexon, frontmen legendarne grupe „Zabranjeno pušenje“ i predsjednik Skupštine AMUS-a danas slavi 60. rođenda. Rođen je u Sarajevu 7. juna 1961. godine. S prelaza sedamdesetih u osamdeset nastaju projekti u kojima ga publika polako upoznaje, radio emisija “Primus”, “Top lista nadrealista”, a potom i “Zabranjeno pušenje”. Prisjećajući se toga vremena, a uvijek u varijanti “jel bilo bolje tada ili sada”, Sejo Sexon je svojevremeno rekao:

“Ima jedna odlična anegdota iz dramske serije “Malo misto” kada jedan nezadovoljnik Titovim režimom kaže da ne može više j…… i da je puno više j….. prije nego sada u socijalizmu jer zapravo u ovom novom režimu ne može postići taj nivo potencije. Na to mu brico Roko Prč odgovara: “Kada imaš 60, onda ti ni jedan sistem ne može pomoći.”

Moju generaciju doživljavaju kao jugonostalgičarsku, što uopšte ne stoji. Mi smo u Jugoslaviji i te kako osjetili taj režim i njegove poluge na svojim leđima. Čovjek uvijek pamti dobre stvari. Mladost je kao u ovoj anegdoti iz “Malog mista”. Mladost daje percepciju nekom vremenu i političkom trenutku, a čovjek sve lakše podnosi kad je mlad. I ta mu se vremena uvijek nekako čine boljima i lakšima, bez obzira na to kakav režim bio. U tom sistemu bilo je i dobrih i loših stvari, a osim toga nije bio isti kroz svih 50 godina. Imao je razne faze.”

Sula je sa svojom ekipom odrastao u naselju Koševo, a iako danas živi u Zagrebu s porodicom, često se vraća u Sarajevo.

Nedavno je u jednoj emisiji otkrio da za 60. rođendan sprema veliki roštilj za raju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se