SEK*I VODITELJKA PROBALA DA ISPROVOCIRA PUTINA: Zapušio joj usta jednom riječi!

Ona je sedam puta pitala predsjednika Rusije Vladimira Putina u vezi s ovom temom, formulišući pitanja na razne načine. Ruski lider je izdržao “napade“ 46-godišnje Amerikanke.

Kelijevu je prvo zanimalo Putinovo mišljenje o izvještajima američkih specijalnih službi iz kojih slijedi da je Moskva učestvovala u sajber-napadima koji su uticali na pobjedu republikanca Donalda Trampa na predsjedničkim izborima.

“A da li ste vi čitali ove izvještaje?“, interesovalo je ruskog predsjednika, na šta je cijela sala reagovala smijehom.

Zgodna plavuša je odgovorila da je čitala “javnu verziju“. Ruski predsjednik je na to optužbe na račun Moskve uporedio sa scenom s dugmićima i jaknom iz poznatog sovjetskog filma iz 1974. godine „Ljudi i manekeni“ u kojoj igra glumac Arkadij Rajkin. Putin je konstatovao da “javna verzija“ izvještaja, zapravo, nema sadržaj.

On je naglasio da u tim izvještajima nema ničeg konkretnog, da nema predmeta analize. Putin je još jednom pitao Kelijevu da li je čitala dokumente, a na njeno osmjehivanje i ćutanje odgovorio je: “Znači da niste čitali. A ja sam čitao. Čitao sam te izvještaje. U njima nema ničeg konkretnog, samo pretpostavke i zaključci na osnovu ovih pretpostavki“, rekao je on. “Kako su govorili na jednom mjestu na kojem sam radio: ’adrese, pojavljivanja, prezimena dajte’. Gdje je sve to?“, zapitao se Putin.

Kada je Kelijeva ponovo saopštila da postoje dokazi o umiješanosti Rusije u sajber-napade i nekakvi otisci koje su zagonetni hakeri ostavili ne zna se na čemu, predsjednik joj je objasnio da je uz pomoć savremenih tehnologija moguće optužiti za hakerske napade čak i trogodišnju kćerku moderatora diskusije. „Otisci kopita, rogova? Kakvi otisci? Prekinite“, rekao je Putin.

Amerikanku, međutim, ni to nije umirilo. Ona je pitala indijskog premijera Narendru Modija, koji je sjedio pored ruskog predsjednika, da li vjeruje u to da se Rusija ne miješa u unutrašnju politiku drugih zemalja.

Putin joj je savjetovao da to pitanje postavi predsjedniku Moldavije Igoru Dodonu (koji je sjedio nešto dalje), što je ponovo izazvalo smijeh u sali. Indijski premijer Modi je uz osmijeh rekao da ne misli da se Moskva miješa u poslove drugih država.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se